Smartphone

În zilele noastre smartphone-urile, mini-computerele personale, sunt utilizate la scară largă de în orice domeniu şi de către oricine. Că vorbim de telefoane de buget sau high-end, toate ne fac viaţa mai frumoasă şi mai uşoară plin multitudinea de aplicaţii şi facilităţi oferite. Însă toate au o mare problemă, care ne chinuie pe toţi: bateria. Rar depăşesc 24 de ore de funcţionare fără a fi conectate la un încărcător, iar acest lucru oferă tuturor utilizatorilor mari bătăi de cap.

În continuare vă voi prezenta 5 telefoane bune existente pe piaţa din România la ora actuală, telefoane ce se bucură în acelaşi timp şi de unele dintre cele mai bune autonomii.

Locul 5: LG G2

Pe lângă design-ul inovativ şi intuitiv atribuit acestui smartphone, cei de la LG s-au gândit că nu ar strica o şi baterie de 3.000 mAh care să ofere o autonomie si de 48 de ore în condiţii medii de utilizare. În plus, după update-ul la Android 4.4.2 KitKat se pare că acestei autonomii i s-au mai adăugat încă 2-3 ore datorită unor economii făcute pe partea de consum a procesorului şi a display-ului. Un alt atu al acestui telefon îl reprezintă şi preţul de comercializare: aproximativ 1.600 lei

LG-G2-Gadget-10-630x420

Locul 4: Samsung Galaxy Note 3

Încă de la lansare toată lumea a apreciat la acest smartphone bateria. Această baterie de 3.200 mAh, împreună cu soft-ul foarte bine calibrat promite o experienţă de minim 48 de ore fără prea mare efort de economisire a energiei. Galaxy Note 3 oferă în plus şi unele dintre cele mai bune dotări hardware existente pe piaţă la ora actuală, fiind printre puţinele telefoane din România cu 3GB memorie RAM. Deşi mulţi consideră acest telefon un phablet, alegerea personală este de a-l include la smartphone-uri în primul datorită formei sale extrem de ergonomice, dar şi datorită creşterii în diagonală a smartphone-urilor de top care ajung lejer la 5 – 5.2 inci. Preţul acestui device se menţine în jurul valorii de 2.000 lei.

Samsung-GALAXY-Note-3-1-630x420

Locul 3: Allview X1 Soul Mini

Ieşim uşor din zona smartphone-urilor de top şi ne îndreptăm către cele cu hardware mai slab, dar cu baterii mai puternice. Pe locul 3 în acest top este device-ul X1 Soul Mini al braşovenilor de la Allview. Deşi are aceeaşi baterie ca LG G2, X1 Soul Mini consumă mult mai puţine resurse de energie din varii motive: display cu rezoluţie mai mică (HD vs FulHD), procesor mai slab, mai puţine aplicaţii preinstalate etc. În aceste condiţii, acest smartphone la o utilizare medie îţi permite să îl utilizezi cel puţin 2 zile fără a avea emoţii că rămâi fără baterie. Preţul lui Allview X1 Soul Mini se situează undeva la 950 de lei.

x1 mini

Locul 2: Philips Xenium W8510

Locul 2 şi poate unul dintre smartphone-urile surpriză din top este Philips Xenium W8510. Acest smartphone cu o baterie de 3.300 mAh şi un hardware suficient promite peste 48 de ore de autonomie fără mari compromisuri. În plus, faţă de celelalte telefoane prezentate până acum, Philips Xenium W8510 este un telefon dual-sim. Acest device este recomandat celor fără prea mari pretenţii, dar care doresc să utilizeze cât mai rar încărcătorul din dotare. Preţul acestui smartphone se situează undeva în jurul valorii de 1.050 lei.

Philips-Xenium-W8510-Gadget-14-630x420

Locul 1: Lenovo P780

Doamnelor, domnişoarelor şi domnilor ! Locul 1 în topul telefoanelor cu cele mai bune baterii din România existente la sfârşit de aprilie 2014 este cu siguranţă Lenovo P780. Singurul telefon cu baterie de 4.000 mAh ce oferă o autonomie chiar şi de 3 zile la o utilizare medie. În România mai există telefoane care vin cu baterie suplimentară de 4.000 mAh (vezi cazul Goclever Insignia 5X), dar acestea nu sunt bateriile standard existente pe telefon. Pe lângă această baterie imensă, Lenovo P780 oferă şi un hardware suficient să redea 99% din aplicaţiile existente la ora actuală în Google Play: procesor quad-core, 1GB memorie RAM, display HD de 5 inci etc. În plus, ca şi Philips Xenium W8510 este un telefon dual-sim. Preţul acestui device este de aproximativ 1.300 lei.

Lenovo-P780

Cu siguranţă există şi alte telefoane cu autonomie ridicată, de aceea vă invit la discuţii în zona dedicată comentariilor.