Smartphone

OnePlus One a fost anunțat în urmă cu câteva zile. Cosmin a redactat o prezentare de mare angajament. Reacțiile de entuziasm legate de OnePlus One au ieșit la iveală pe mai toate blogurile și site-urile mari din dot com. Elementul central este dat de raportul preț / specificații / experiență de utilizare.

Am structura cinci motive pentru care consider că OnePlus One se evidențiază față de modelele de top cu Android în genul Samsung GALAXY S5, HTC One M8, Sony Xperia Z2. Apropo, în cazul lui OnePlus One sunt hotărât să-l achiziționez când va ajunge în Europa. Vă țin la curent cu detalii legate de modalitatea de achiziție, cum stă treaba cu garanția, hands-on etc.

De ce OnePlus One va fi următorul meu smartphone?

1. Preț 

OnePlus-One (5)

269 euro pentru OnePlus One de 16 GB;

299 euro pentru varianta cu 64 GB spațiu de stocare.

Și asta în contextul în care nu se face nicio concesie în ce privește specificațiile hardware, atenția la detalii,

2. Hardware de top

OnePlus-One (7)

Qualcomm Snapdragon 801 quad-core la 2.5 GHz pe Krait 400, 3 GB RAM, 16 sau 64 GB spațiu de stocare, display IPS de 5.5 inch cu rezoluție FHD și protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass 3, carcasă din magneziu, cameră de 13 Megapixeli ce filmează la 2160p, cameră frontală de 5 Megapixeli, baterie de 3100 mAh, 4G și viteze în download de până la 150 Mbps. Nu are niciun punct vulnerabil. Nimic. Nu i se poate reproșa nimic.

3. Android 4.4.2 KitKat sub customizarea CyanogenMod 11S

OnePlus-One (3)

CyanogenMod este comunitatea cea mai cunoscută în ce privește customizarea Android pentru diferite modele de smartphone-uri. De multe ori s-a dovedit a fi una dintre soluțiile fezabile pentru cei interesați să ruleze versiuni mai noi de Android pe telefoane rămase fără suport din partea producătorilor.

Este clar că OnePlus One urmează a avea suport software și din start rulează un Android fără pic de lag, plus câteva adiții de efect. Ai Android 4.4 KitKat în stilul smartphone-urilor Nexus, dar sunt și elemente de personalizare inexistente pe Android-ul stock. Ai libertatea în a rula Android-ul nativ sau a-l schimba după bunul plac.

4. Atenție maximă la detali, design plăcut

OnePlus-One (8)

Carcasa din magneziu, cântărește 162 gr. și 8.9 mm grosime / destul de bine pentru un phablet cu display de 5.5 inch. Am văzut numeroase clipuri de tip hands-on, unboxing-uri, galerii de fotografii, imaginile de presă și concluziile sunt pozitive. Simplitate, linii clare, materiale de calitate și asta în contextul unui preț excelent.

5. Customizare mai mare decât la alte telefoane Android de top

OnePlus-One (6)

Capacul spate poate fi schimbat. Sunt tot felul de modele pe care OnePlus One le oferă spre a fi achiziționate în mod separat. La HTC One M8 nu poți face asta și trebuie să apelezi la o husă care de multe ori strică feelingul lăsat de smartphone, îl face mai butucănos etc. Samsung GALAXY S5 are o mufă ce acoperă portul microUSB 3.0 și face ca încărcarea telefonului să nu fie posibilă prin husele dedicate.

Aștept lansarea lui OnePlus One în stocurile magazinelor online din Europa de Vest. OnePlus este o companie care reușește să ne dovedească că un smartphone de top poate fi vândut la un preț foarte bun. HTC One M8 sau Samsung GALAXY S5 integrează specificații similare, display mai mic și preț de 3 ori mai mare, de 3 ori, repet.

Câteva fotografii cu OnePlus One:

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.