Software

Când Microsoft a anunţat că Windows 10 va fi oferit gratuit tuturor utilizatorilor de Windows 7, 8 şi 8.1, lumea a sărit în sus de bucurie: în sfârşit Microsoft făcea o mişcare inteligentă pentru oameni. Chiar dacă compania americană se laudă cu sute de milioane de instalări, există încă numeroşi utilizatori care refuză să descarce cea mai nouă versiune a sistemului de operare.

Pentru a te forţa cumva să treci la Windows 10, Microsoft a inclus în update-ul KB3035583 o aplicaţie care are rolul de a verifica compatibilitatea PC-ului oferit cu noua versiune, cât şi de informare a utilizatorului cu privire la disponibilitatea upgrade-ului. Informarea este realizată printr-un mesaj de notificare care poate apărea chiar şi de 2 ori / zi.

Cei care vor să scape de aceste notificări stresante pot instala un progrămel denumit GWX Control Panel. Acesta dezactivează mesajele de informare, iar în cazul în care Microsoft va încerca să lanseze o nouă versiune a update-ului KB3035583 aceasta va fi blocată. Mai multe detalii despre cum funcţionează GWX Control Panel şi cum poate fi descărcat GRATUIT puteţi găsi aici.

GWX Control Panel

Sursa: ultimateoutsider.com

Categorii: softwarewindows

Despre autor

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.