Software

Un prieten de familie şi-a achiziţionat la recomandarea mea un Ulefone Vienna. Acesta căuta un smartphone uşor, cu capacităţi audio bune (ascultă foarte multă muzică) şi preţ sub 600-700 lei. Am fost mulţumit de Ulefone Vienna în perioada în care l-am avut în teste şi mi-am permis să îl recomand.

3-4 săptămâni telefonul a mers impecabil, însă dintr-o dată nu a mai vrut să pornească. L-am resetat, însă nu îmi permitea să intru în meniul principal. După câteva încercări nereuşite am hotărât să instalez o nouă versiune de firmware pe care am luat-o de pe site-ul oficial Ulefone. Totul a mers brici, terminalul îşi revenise, însă a apărut o nouă problemă: nu puteam da sau primi apeluri şi nici nu mă puteam conecta la internet. De fiecare dată când încercam îmi apărea mesajul “Invalid IMEI”.

În urma căutărilor pe Google şi a câtorva ponturi primite de la diverşi prieteni, am găsit rezolvarea acestei probleme, rezolvare pe care doresc să o împărtăşesc cu voi. Se pare că unele device-uri ce utilizează procesoare MediaTek păstrează informaţiile legate de IMEI şi serial number într-o zonă care se şterge în momentul în care se instalează un nou firmware.

Dacă vreodată întâmpinaţi această problemă, rezolvarea este foarte simplă:

  • Apelaţi *#*#3646633#*#* şi intraţi automat în Engineer Mode;
  • Selectaţi tab-ul Connectivity -> CDS Information -> Radio Information;
  • Selectaţi Phone 1 şi aici introduceţi comanda AT+EGMR=1,7,”IMEI”. IMEI-ul îl puteţi găsi ori pe cutie, ori în telefon sub baterie (dacă poate fi scoasă). Dacă este telefon dual-sim treceţi primul IMEI. După ce aţi tastat comanda apăsaţi Send at Command şi restartaţi telefonul. Dacă apare mesajul “this command is not allowed in user bulid” puneţi un spaţiu între AT şi +, apăsaţi din nou Send at Command şi restartaţi telefonul;
  • Dacă smartphone-ul este dual-sim trebuie să repetaţi din nou paşii menţionaţi anterior, însă de data aceasta alegeţi Phone 2. Introduceţi comanda AT+EGMR=1,10,”IMEI2” unde IMEI2 este cel de-al doilea IMEI al telefonului. Apăsaţi din nou Send at Command şi restartaţi telefonul. Dacă apare din nou mesajul this command is not allowed in user bulid” puneţi un spaţiu între AT şi +, apăsaţi din nou Send at Command şi restartaţi telefonul;
  • După deschidere smartphone-ul vostru ar trebui să funcţioneze perfect.

De reţinut !

Dacă în viitor resetaţi telefonul sau instalaţi un alt firmware va trebui să repetaţi din nou paşii prezentaţi mai sus. Procedura ar trebui să funcţioneze pe orice procesor MediaTek mai nou de 2 ani. Puteţi vedea cele scrise de mine şi în clipul de mai jos:

Sursa 1, Sursa 2