Android

Myriad Group dezvăluie Alien Dalvik 2.0 care permite rularea aplicațiilor Android pe orice platformă, de la  iOS și până la Windows și Symbian.

Știm că și RIM a încercat să aducă aplicațiile Android pe PlayBook, dar acum Myriad Group face un pas înainte promițând să extindă această disponibilitate pe orice dispozitiv care deține un ecran. Pentru cei care nu stiu, prima versiune Alien Dalvik a rulat pe Nokia N900 cu MeeGo, virtualizând practic aplicațiile Android. Performanța era destul de bună pentru aplicațiile care nu implicau folosirea unei grafici foarte avansate.

Va fi destul de interesant să vedem dispozitive cu iOS rulând aplicații create nativ pentru Android, mai ales pentru că Apple este cunoscut pentru conservarea sistemului de operare făcându-l neprietenos cu alte sisteme de operare, spre deosebire de Android care este open-source. Windows fiind un sistem de operare cu multă istorie în spate, nu cred că vor fi probleme de compatibilitate.

Myriad Group spune că ținta lor este să să aducă Android-ul pe dispozitive ca internet TV-uri, automobile, e-readere, etc. Suntem familiarizati cu mediile de virtualizare din Windows și chiar Android și știm deja că performanța este mai redusă față de performanța obținută în mediul de operare nativ.

Săptămâna viitoare la CTIA, una din cele mai mari conferințe de telecomunicație, Myriad va arăta aplicații portate pe iPad folosind noul Alien Dalvik 2.0.

Sursa: readwriteweb

Categorii: android
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.