Sony Ericsson

Dacă intențiile lui Sony de a cumpăra cealaltă jumătate din acțiuni pentru brand-ul Sony-Ericsson, atunci vom putea vedea pe piață telefoane doar cu sigla Sony. După estimările analiștilor achiziționarea acțiunilor (plus patentele pe care le deține) lui Ericsson ar ajunge la o sumă care variază între 1.3 și 1.7 miliarde de dolari.

Am citit zilele trecute despre intentia lui Sony aici, dar acum avem și o cifra pentru care gigantul asiatic ar putea să achizițoneze  partea Ericsson. Se pare că Sony e pe val, acum după lansarea tabletelor și a lui Xperia Play iar în curând așteptăm Xperia Duo (primul smartphone al companiei care va avea procesor dual-core), fiind un moment numai bun pentru investiții. Ericcson a încercat de multă vreme să convingă partea Sony să producă un smartphone PlayStation, dar Sony nu a fost prea încântat de ideea de a lăsa partea de gaming pe mâna partenerului său.

Dacă tot va merge așa cum a plănuit, compania asiatică va  încerca să unească ramurile telefoniei mobile cu cele ale jocurilor portabile pentru consolă, tabletă și PC pentru a-și amortiza investiția.

Sursa: gizmodo