Smartphone

Allview P5 Symbol este cel mai nou smartphone al companiei brașovene. Allview a avut un sfârșit de 2013 cu o mulțime de noutăți pe telefoane mobile și tablete. Aș enumera: Allview X1 Soul, Allview X1 Soul Mini cu baterie de 3000 mAh, Cosmote Smart Xceed produs pentru operatorul telecom, tabletele Cosmote Urban 7 și Urban 8, Allview VIVA I8 cu CPU Intel etc.

Specificații detaliate pentru Allview P5 Symbol:

– display TFT LCD de 4.63 inch cu rezoluție 480×854 pixeli;

– procesor dual-core la 1.2 GHz, Mali-400 GPU, 512 MB RAM, 4 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD de până la 32 GB;

– Android 4.2.2 Jelly Bean;

– 3G cu viteze de până la 21.6 Mbps în download, Wi-Fi b/g/n, Wi-Fi hotspot, Wi-Fi direct, bluetooth 4.0, microUSB, jack de 3.5 mm, A-GPS;

– 5 Megapixeli și filmează la 720p, cameră frontală de 0.3 Megapixeli;

– baterie de 1700 mAh, 147.7 gr. și 10.9 mm grosime.

Preț – 699 lei la precomandă.

Telefonul dispune și de stylus din fibră de carbon. Ca formă mi-a adus aminte de stylus-ul de la NVIDIA Tegra Note. Nu sunt utilizator de stylus pe smartphone sau phablet, dar poate sunt și persoane interesate de acest feature al lui P5 Symbol. Presupun că intră în stocurile magazinelor din perioada următoare. Trebuie să nu uit a puncta că este un telefon dual-sim.

Declarație oficială:

„P5 Symbol se adresează în special celor care îşi doresc un device deosebit, care să-i surprindă mereu prin funcţiile sale ingenioase şi să le stimuleze creativitatea. În premieră pentru Allview, noul smartphone este dotat cu o tehnologie specială de touchscreen care permite scrierea cu pen-ul şi cu un stylus digital din fibră de carbon de înaltă densitate, care reprezintă o inovaţie în domeniu. Telefonul oferă o serie de funcţii şi aplicaţii prin care utilizatorii au posibilitatea să-şi exerseze talentul la desen, să creeze videoclipuri sau imagini originale şi să compună e-mailuri cu scris de mână sau prin comandă vocală”, a declarat Lucian Peticilă, General Manager Allview.

Și un clip video cu Allview P5 Symbol: