Foto si Video

LG 55EA9500 a ajuns în țara noastră și ni s-a spus că ar fi o premieră la nivelul Europei de Sud-Est. LG se așteaptă să comercializeze peste 1100 de unități în 2014. Apropo, LG 55EA9800 cu display curbat costă 9000 de euro. Aș zice că pronosticul lor este ceva cam optimist, dar cel mai probabil au făcut ceva studii și nu este un target setat doar ca să impresioneze.

LG îşi continuă angajamentul de a oferi clienților din România cea mai avansată tehnologie pe segmentul de televizoare OLED. Cu un display de generaţie viitoare şi un design curbat foarte subţire, televizorul nostru OLED cu formă curbată reprezintă începutul unei noi ere în ceea ce privește modul de vizionare în propria locuintă,” a declarat Bum Seop Lee, preşedinte LG Electronics România.

Câteva detalii legate de LG 55EA9800:

– display OLED de 54.6 inch cu rezoluție FHD / 1920×1080 pixeli;

– sunet asigurat de un sistem de tip 2.1 cu 40W RMS;

– tehnologie 3D pasivă;

– SMART TV cu aplicații preinstalate și magazin dedicat, browser web, Skype etc;

– conectivitate asigurată de 3 x  USB 3.0+USB 2.0, 4 x HDMI, AV in, Digital Audio Out, Headphone Out, RF in, Component Video in, Wi-Fi b/g/n, NFC, Intel Wireless Display, suport pentru MHL

Standul transparent face ca televizorul să pară că plutește. Arată într-un mare fel atât prin rama subțire, materiale și finisare de calitate, dar și prin tehnologia OLED și forma  curbată. Au rulat câteva clipuri video de tip demo concepute spre a impresiona. La 9000 de euro trebuie să ofere o experiență fără cusură, iar la prima vedere LG 55EA9800 dispune de suficiente elemente ca sa impresioneze. Mi-aș fi dorit să văd un astfel de OLED curbat pe diagonală mai mare și cu rezoluție 4K / Ultra HD, efectul wow ar fi fost mai mare și prețul ar fi urcat în stratosferă.

Categorii: foto-video

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.