Visual Fan SA este compania din spatele Allview și o găsiți listată la Bursa de Valori București sub simbolul ALW. Acționarii au aprobat majorarea capitalului social prin emisiunea unui număr de 5.555.210 acțiuni ce urmează a fi alocate în mod gratuit către acționarii societății înregistrați la data de 9 februarie 2022.

Acţionarii au votat cu un procent de 90% din numărul total de voturi deținute de acționarii prezenți în Adunare, aprobarea majorării capitalului social emis al societăţii de la 111.110 RON la nivelul de 666.660 RON prin emisiunea unui număr de 5.555.500 acțiuni noi, nominative, ordinare, dematerializate, cu o valoarea nominală de 0,1 lei/acțiune. Acțiunile nou emise vor fi alocate în mod gratuit acționarilor societății înregistrați în registrul acţionarilor la data de 09.02.2022 stabilită ca dată de înregistrare. Raportul de subscriere este de 5 (cinci) acțiuni nou emise Ia 1 (una) acțiune deținută la data de înregistrare. Majorarea capitalului social se va realiza pentru susţinerea activităţii curente a societăţii.”, notează raportul companiei publicat la Bursa de Valori București.

Acțiunile Allview se tranzacționau la valoarea de 130.5 lei în 12 octombrie. Capitalizarea ajungea la 145 milioane lei. Din 11 octombrie, acțiunile Allview au fost introduse în indicele BET-AeRo alături de alte 19 companii reprezentative din țara noastră.

În septembrie 2021, Visual Fan a achiziționat 51% din Intervision Trading – unic distribuitor în Europa Centrală și de Este pentru brandul AKAI. De aici este așteptată o creștere de 25% a cifrei de afaceri și a profitului companiei. Cifra de afaceri a Allview pe primele 6 luni din 2021 a fost de 13.58 milioane euro și un profit de 972.000 euro.

Tag-uri: Allview

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.