gAuto

Trecerea de la maşini cu motoare termice la cele cu motoare electrice implică foarte multe variabile, iar una dintre cele mai importante va fi cea legată de locurile de muncă.

Această schimbare majoră va atrage cu sine o regândire completă a industriei auto din prezent, iar pentru a rămâne competitivi, marii producători vor investi în tehnologizare şi robotizare. Indiferent de cât de multe recalificări se vor face, foarte mulţi angajaţi din fabricile auto îşi vor pierde într-un viitor nu foarte îndepărtat locurile de muncă.

În cazul grupului Volkswagen vorbim de aproximativ 30.000 de locuri de muncă ce vor dispărea în anii următori. Toate acestea pentru reducerea costurilor şi pentru îmbunătăţirea competitivităţii. Informaţia nu este şi nu va fi confirmată oficial prea curând, iar reprezentanţii companiei evită să ofere puncte de vedere concrete pe subiect.

Se pare că Volkswagen este mult în spatele Tesla când vine vorba de eficienţă în producţia unei maşini electrice. De exemplu, Tesla produce o unitate Model 3 în 10 ore, în timp ce Volkswagen produce o unitate ID.3 în 30 de ore. De asemenea, Tesla şi-a propus să producă în noua fabrică din Germania 500.000 de maşini pe an cu 12.000 de angajaţi, în timp ce Volkswagen produce în prezent în fabrica sa din Wolfsburg 700.000 de maşini pe an cu 25.000 de angajaţi.

Sursa: reuters.com

Categorii: gauto

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.