Altex a cumpărat 30% din Axionet – companie românească ce a dezvoltat o rețea de puncte de încărcare pentru mașinile electrice (peste 100 de stații de încărcare*), are în portofoliu și soluții & servicii de monitorizare la distanță, localizare, prevenție și raportare a vehiculelor și utilajelor, soluții și servicii IoT.

În shop-ul dedicat găsiți stații de încărcare, cabluri pentru diferite tipuri de automobile electrice etc.

Ce presupune parteneriatul dintre Altex și Axionet?

  • AXIONET preia implementarea, managementul și operarea soluțiilor și serviciilor pentru energie verde** din cadrul rețelei de magazine Altex pentru clienții interni și externi ai grupului;
  • dezvoltarea rețelei de stații de încărcare rapidă (unități noi, integrarea de puncte funcționale în rețea pentru persoane fizice, juridice și instituții publice).

Polyfazer a pornit în 2017, iar valoarea de piață este estimată la 2 milioane euro. Prin aplicația mobilă dedicată poți face rezervarea și plata (card bancar sau SMS).

Declarații oficiale:

Atragerea unui astfel de partener puternic ne permite continuarea proiectelor pentru furnizarea de servicii de încărcare a mașinilor electrice și hibride plug-in și accentuarea investițiilor în producția de energie din surse regenerabile, pentru a susține mobilitatea viitorului, care va fi caracterizată printr-un nivel ridicat de digitalizare și sustenabilitate”, a declarat Gabriel Ioniță, director general Axionet și fondator Polyfazer.

Acest proiect reiterează capacitățile și interesul companiei pentru inovație și facilitarea dezvoltării tehnologice. Direcțiile principale de dezvoltare pentru Altex în viitorul apropiat includ implementarea unei infrastructuri de stații de încărcare pentru mașini electrice și hibride plug-in, implementarea de soluții pentru producția de energie solară, precum și optimizarea consumului propriu de energie”, a declarat Dan Ostahie, proprietar și CEO Altex România.

Este clar că avem nevoie de infrastructură pentru automobilele electrice, iar inițiative precum cea în care s-a implicat Altex mi se pare binevenite. Aștept o mișcare similară de la jucători precum OMV Petrom (cei ce au deja sute de benzinării în care pot fi aduse stații de încărcare etc). În 2021 nu aș permite să apară nicio benzinărie nouă fără stații de încărcare dedicate către automobilele electrice, mai ales în apropierea orașelor mari.

*Nu știu unde sunt cele 100 de stații de încărcare (pe harta interactivă am descoperit doar 22, dar s-ar putea să fie incluse și pe cele pe care le-au dezvoltat pentru alte companii etc). 

**Energia verde se referă la energia obținută din resurse regenerabile. 

Categorii: gauto

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.