Nu credeam să fie cine știe ce piață pentru bicicletele pliabile, dar prin zona în care locuiesc din București am descoperit mai multe modele.

În apropierea locului meu de parcare se află mai multe B Fold (am descoperit că este și o înștiinșare ANPC pe acest model de bicicletă pliabilă), iar în drumul de dimineață spre magazin era o doamnă pe modelul de aici.

Care sunt avantajele unei biciclete pliabile?

  • Dimensiuni compacte + destul de ușoare față de o bicicletă convențională;
  • Ușor de pliat și strecurat în automobil, în locuință sau pe balconul unui apartament etc.

Fiido este o companie din China ce se pregătește să lanseze o campanie de crowdfunding pentru o bicicletă pliabilă electrică. Se numește Fiido X, iar printre elementele cheie cu care iese în evidență se află:

  • autonomie de până la…, 130 km*;
  • cadru din magneziu;
  • funcție antifurt pentru baterie.

Fiido nu este la primul său produs. Au mai avut o campanie de crowdfunding pe Indiegogo în care au strâns peste 1 milion de dolari. Bicicleta pliabilă Fiido D11 o găsiți și la Cel.ro. Au adunat feedback de la modelul anterior și așa a ieșit Fiido X.

Fiido spune că au dezvoltat 8 patente, că structura de pliere nu iese imediat în evidență și la prima vedere nu ai spune că este o biciletă pliabilă (m-am uitat pe imaginile din kit și le dau dreptate aici), are o aplicație dedicată numită Smart APP, sistem de securitate de tip keyless, structură a bateriei distinctivă etc.

Prețul va fi de 1999 dolari, dar cei ce vor achiziționa bicicleta în campania de crowdfunding vor avea parte de un preț promoțional – 999 dolari. Vă puteți înscrie să aflați mai multe detalii pe mail – aici. Când vor lansa campania propriu-zisă vom avea și toate detaliile pentru bicicleta electrică pliabilă (putere, autonomie în modul electric, timp de încărcare, capacitate a bateriei și mai ales, greutatea).

*Presupun că autonomia de 130 km este obținută și cu aportul utilizatorului (nu fără un input cât de mic de la cel aflat în șa). 

Un alt produs aflat în dezvoltare la Fiido este un scooter electric – Fiido Beast (prima imagine este în articol, mai multe detalii în viitorul apropiat).

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.