NVIDIA DLSS este o tehnologie despre care s-a discutat pe îndelete în articolul de aici, iar răspunsul AMD a fost prezentat în urmă cu câteva zile – FSR, acronim de la FidelityFX Super Resolution.

Ce este FSR?

Este o tehnologie de tip open-source dedicată upscaling-ului video (crește framerate-ul spre a oferi o experiență de gaming cât mai bună).

FSR debutează pe mai mult de 100 procesoare și plăci grafice AMD (inclusiv pe soluții grafice ale competiției). AMD afirmă că performanța ar fi de 2.4 ori mai mare în 4K. Înțeleg că a fost conceput spre a fi implementat pe jocurile din viitor, dar și pe cele deja existente pe diferite platforme.

Disponibilitatea pe scară largă este așteptată pentru mijlocul lui iulie 2021. Descărcarea este gratuită pentru comunitatea AMD GPUOpen.

Sunt 7 jocuri cu suport pentru FSR:

  • 22 Racing Series;
  • Anno 1800;
  • Evil Genius 2;
  • Godfall;
  • Kingshunt;
  • Terminator: Resistance;
  • The Riftbreaker.

În viitorul apropiat se adaugă alte 12 titluri (inclusiv Far Cry 6 și Resident Evil: Village). Sunt implicați dezvoltatori de jocuri precum Capcom, Electronic Arts, Gearbox, Obsidian Entertainment și Ubisoft etc.

Sursa: Community.amd.com

Categorii: software

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.