Diverse

Gigantul american Amazon a transmis în cursul zilei de astăzi că Uniunea Europeană i-a aplicat o amendă de 746 milioane de euro (undeva la 888 milioane de dolari) pentru încălcarea GDPR-ului (Regulamentul general privind protecţia datelor).

Ancheta a fost iniţiată în 2018 în urma unei plângeri depusă de grupul francez La Quadrature du Net. Comisia Naţională pentru Protecţia Datelor din Luxemburg (CNPD) a considerat că Amazon a încălcat regulamentul european pentru protecţia datelor şi a aplicat subsidiarei Amazon Europe Core cea mai mare amendă acordată vreodată unei companii pentru încălcarea GDPR.

Amazon a anunţat deja că va contesta decizia deoarece “Nu a existat nicio încălcare a datelor personale și nicio informație despre clienți nu a fost expusă vreunei terțe părți. Sunt fapte incontestabile. Credem că decizia CNPD este lipsită de fundament şi intenţionăm să ne apărăm serios în această chestiune.”

Rămâne de văzut cum se va finaliza procesul, cert este că acesta va fi unul de durată.

Via: digi24.ro

Categorii: amazon
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.