Diverse

În vara anului 2022 aflam că Amazon va achiziţiona compania iRobot Corporation pentru suma de 1.7 miliarde de dolari. Amazon plătea 61 dolari / acţiune, cu 22% peste preţul de la bursă din momentul anunţului.

Amazon a solicitat aprobarea tranzacţiei de către Uniunea Europeană, iar reprezentanţii europeni au ridicat o serie de obiecţii referitoare la posibilitatea ca Amazon să privilegieze pe site-urile sale brandul Roomba în defavoarea altora.

Gigantul american nu a încercat nicio secundă să răspundă acestor solicitări, ci doar a confirmat oficial că abandonează ideea de preluare şi astfel renunţă la tranzacţie. Foarte probabil Amazon şi-a regândit strategia, iar o achiziţie de 1.7 miliarde de dolari nu mai este justificată într-o perioadă atât de agitată.

Amazon va plăti către iRobot Corporation un comision de abandonare a tranzacţiei de 94 milioane de dolari şi va continu colaborarea comercială existentă şi în prezent.

Producătorul american iRobot Corporation a vândut până în prezent peste 35 de milioane de aspiratoare inteligente, brandul principal cunoscut şi în ţara noastră fiind Roomba.

Sursa: hotnews.ro, sursa foto