Diverse

În urmă cu mai bine de 16 luni aflam că AMD își dorește să achiziționeze Xilinx pentru mai bine de 30 de miliarde de dolari. Tranzacția urma să primească aprobările necesare, iar astăzi aflăm că atât autoritățile chineze, cât și cele amerciane nu au avut nimic de obiectat.

Astfel, în decurs de numai câteva zile, cel mai probabil chiar de Ziua Îndrăgostiților, AMD va prelua în totalittate acțiunile Xilinx. Dacă inițial această tranzacție ar fi reprezentat un cost de aporximativ 35 de miliarde de dolari pentru compania americană, acum, după ce acțiunile AMD au crescut în valoare cu circa 51%, achiziția Xilinx ajunge până undeva la 53 de miliarde de dolari.

Odată ce tot procesul de trecere a acțiunilor Xilinx către AMD va fi încheiat, acționarii Xilinx vor deveni proprietari pentru circa 26% din compania AMD.

AMD avea nevoie de expertiza Xilinx pentru a ataca și alte segmente de piață, după ce pe partea de CPU și GPU a demonstrat nu numai că a ajuns la nivelul Intel, ci chiar că poate depăși veșnicul competitor în ceea ce privește performanța, fără a ajunge la un market share măcar similar, însă.

Xilinx ar trebui să ajute AMD să cucerească o felie din segmentul Data Center, despre care compania texană a admis că reprezintă o piață în care își dorește să performeze.

Sursa : Anandtech.com

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.