Software

Samsung a renunţat de ceva timp în a lansa flagship-uri cu memorie internă de 16 GB, iar acest lucru pare a fi onorabil pentru un producător A-list. Cu toate acestea nu aş putea băga mâna în foc că au ţinut cont de dorinţa utilizatorilor, cât au fost forţaţi cumva de spaţiul uriaş utilizat de sistemul de operare Android şi interfaţa proprie TouchWiz.

Spre exemplu versiunea de 32 GB a smartphone-ului Samsung Galaxy S7 se dovedeşte a fi neîncăpătoate încă de la prima deschidere. Din cei 32 GB teoretici o pătrime sunt blocaţi automat de Android, interfaţa TouchWiz şi o parte a aplicaţiilor preinstalate (8.08 GB). Cum se traduce acest aspect? Bloatware, bloatware şi iar bloatware. Îţi mai instalezi şi tu câteva dintre aplicaţiile favorite, 2-3 jocuri şi ajungi fără emoţii la 10-12 GB liberi.

Din fericire se pare că există o soluţie. Samsung oferă posiblitatea mutării unor aplicaţii pe cardul microSD. Nu a tuturor, însă jocurile sau aplicaţiile consumatoare de resurse din Google Play se pot transfera cu un minim de efort.

Concluzia? Pentru un Samsung Galaxy S7 complet recomand cardul microSD SanDisk Ultra de 200 GB acum la 80 dolari pe Amazon.

samsung 2

Sursa: droid-life.com

Categorii: samsungsoftware

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.