Software

Aș spune că este o mișcare interesantă, neașteptată. AnTuTu Benchmark a fost eliminat din Play Store de către Google.

Sunt trei aplicații eliminate:

  • AnTuTu Benchmark;
  • AnTuTu 3DBench;
  • AITuTu Benchmark.

De ce?

Aparent, AnTuTu este deținut de către Cheetah Mobile, un dezvoltator cu aplicații ce nu au respectat cerințele Google pe partea de securitate a datelor (AnTuTu nu recunoaște asta în mod explicit, dar Fu Sheng este CEO al Cheetah Mobile și al AnTuTu).

Mai multe detalii despre motivele pentru care Google a eliminat peste 600 de aplicații din Play Store găsiți într-un articol pe site-ul companiei.

AnTuTu era cel mai cunoscut benchmark pentru smartphone-urile Android. Îmi amintesc discuțiile din secțiunea de comentarii când un telefon mobil atingea un anumit scor etc. Pe de altă parte, avem încă un element de blamă către dezvoltatori de aplicații din China (presupun că Google nu elimină aplicații random, se bazează pe dovezi serioase când alege să îndepărteze un .apk).

Update: Compania este conștientă de situație. A scos linkurile nefuncționale spre Play Store și a introdus posibilitatea în a descărca apk-urile. Nu și-au dat un punct de vedere spre site-urile de tehnologie internaționale. 

Adevărul este că 3DBench-ul ajunsese a avea peste 600 MB. :)

Sursa: AndroidPolice.com

Categorii: android

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.