Xiaomi este o companie cunoscută în special pentru smartphone-urile sale, dar în portofoliu său se regăsesc de la trotinete electrice și până la kituri pentru automatizarea casei.

1. Xiaomi Mi Smart Home KIT;

În urmă cu ceva timp am testat soluția Smart Home de la Orange, realizată pe tehnologie Fibaro. La 400 lei, kitul Mi Smart de la Xiaomi realizează o parte din ceea ce oferă Orange pe un abonament lunar. Include o unitate centrală, senzor de mișcare, senzor pentru ferestre și uși, portal multifuncțional.

Printre funcțiile pe care le oferă kitul Mi Smart de la Xiaomi:

  • lumină de veghe;
  • notificări (la deschiderea unei ferestre sau uși, notificările sunt trimse și spre nodul central, dar și pe smartphone);
  • sonerie.

O să am ocazia să testez un astfel de kit în viitorul apropiat și voi reveni cu un review.

2. Colecție de senzori pentru casa inteligentă;

Sunt o sumă de senzori ce pot fi integrați astfel încât putem vorbi de casa inteligentă prin hardware & software dezvoltat de către divizia Mi a Xiaomi.

    • senzor pentru detecția gazului;
    • senzor pentru vibrații;
    • senzor pentru apă;
    • senzor pentru temperatură și umezeală;
    • senzor pentru detecția fumului etc.

Pe toate le găsiți aici.

3. Xiaomi Yi – cameră de supraveghere ce înregistrează la 1080p;

Este o cameră ușor de setat, capabilă de recunoaștere facială, detectează plânsul bebelușilor sau diferite gesturi. Înregistrează la 1080p cu 25 fps și la un unghi de 130 grade. Prin funcția Smart HDR face un balans automat al luminozității, LED-urile cu infraroșu promit detalii și pe timp de noapte (până la 10 metri)

Aspect cu adevărat important, înregistrările pot fi salvate în cloud. Camera dispune de Wi-Fi și sunt aplicații dedicate pentru iOS și Android. Poate stoca și pe carduri de tip microSD de până la 64 GB.

4. Bec LED Yeelight Smart;

Este compatibil cu Alexa și asistentul Google. În varianta mai scumpă permite alegerea unei culori: alb sau o nuanță din spectrul RGB. Puterea sa este de 7W, 600 lumeni și durata de viață ajunge până la 11 ani. Face parte din suita Smart Home Kit.

5. Xiaomi Yi Dome 360;

Este una dintre cele mai avansate soluții de supraveghere video de la Xiaomi. Filmează la 1080p cu unghi de vizualizare între 90 – 120 grade, iar rotirea se face la 360 de grade astfel încât nu-i scapă nimic din proximitate. La pachet este adusă și vederea nocturnă, iar domul Xiaomi poate fi controlat de pe dispozitivele cu iOS și Android.

6. Xiaomi Mi Motion – Activated Night Light 2;

Costă 54 lei și este o lampă de veghe cu senzor de mișcare încorporat, emite o lumină difuză și este recomandată spre a fi folosită pe timp de noapte. Poate fi ajustată direcția la 360 de grade, în funcție de direcția ce se dorește a fi iluminat.

Dispune și de un senzor pentru lumină ambientală, selectează nivelul de luminozitate în funcție de momentul zilei (sunt două trepte: intens pe timp de zi și difuz pe timp de noapte).

7. Xiaomi Mi Plant;

Dacă știți pe cineva pasionat de îngrijirea florilor din casă, Mi Plant s-ar putea dovedi un gadget util – mai ales pentru speciile ce necesită atenție maximă. Încorporează un catalog cu informații despre 3000 de specii, senzori pentru temperatură, umiditate, luminozitate și nivelul de fertilitate al solului.

Se conectează cu smartphone-ul prin bluetooth 4.1, iar bateria de 235 mAh de tip CR2032 înțeleg că este ușor de schimbat și ar oferi autonomie suficientă.

Ce alte gadgets în afară de telefoane mobile folosiți de la Xiaomi Mi?

Pot veni cu exemplul personal. Am un smartwatch Amazfit Pace, o baterie externă de 10000 mAh, un cântar electronic Body Composition Scale 2, o lanternă cu acumulator reîncărcabil și un rucsac.

Acest articol a fost susținut de către XiaomiRomania.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.