Smartphone

Pentru că şi creşterile acestea de preţ practicate în ultima perioadă au nevoie la un moment dat de o justificare, se caută soluţii „inovatoare” pentru a explica utilizatorilor de ce niciun flagship nu se (prea) mai găseşte la sub 1000 de euro.

Şi cum oamenii vor mult din orice, anul acesta vom avea primele modele de telefoane inteligente cu 24 GB RAM. Şi nu, nu vorbim de RAM normal + RAM virtual, vorbim de 24 GB RAM LPDDR5X. Această multă şi inutilă memorie RAM o vom vedea pe variantele de top, cele mai scumpe şi fiţoase smarthone-uri premium.

Se pare că primii care vor sparge gheaţa în această direcţie vor fi Oppo şi OnePlus, în realitate unul şi acelaşi producător, diferenţele între cele două branduri fiind în ultima perioadă strict la nivel de nume şi (parţial) software. Sigur că nici Realme nu va fi cu mult în urmă, cele trei companii făcând parte din grupul BBK.

Practic în scurt timp memoriile de 12 / 16 GB RAM vor deveni un standard, iar cele de 18 / 24 GB RAM vor fi rezervate pentru variantele exclusiviste.

Şi ca să încheiem articolul cu o informaţie cel puţin la fel de inutilă (pentru noi, europenii) ca cei 24 GB RAM, sunt şanse foarte mari care primul smartphone cu o asemenea capacitate să fie OnePlus Ace 2 Pro (model ce va fi disponibil exclusiv pentru piaţa chineză).

Sursa: androidauthority.com