Software

Una dintre cele mai importante aplicații pe un smartphone este de navigație, să te deplasezi dintr-un punct în altul pe un teritoriu pe care nu-l cunoști suficient. După ce Huawei a rămas fără acces la GMS, Google Maps cred că a fst una dintre cele mai cerute aplicații.

În urmă cu ceva timp a fost încheiat un parteneriat între compania olandeză TomTom și Huawei, iar aplicația de navigație a ajuns în cele din urmă în AppGallery (magazinul de aplicații al Huawei).

Este gratuită pentru 30 de zile, iar după aceea costă 1.99 euro / lună sau 12.99 euro / an. Nu spun că este o sumă imensă, dar Google Maps și Waze sunt oferite gratuit. Pe de altă parte, TomTom te scapă de anunțuri și tracking-ul efectuat în scop de marketing. Ar fi fost o mișcare inspirată ca pe telefoanele Huawei să fie gratuit pe o perioadă mai lungă de timp.

La pornire necesită descărcarea unor hărți spre a putea folosi serviciul și offline. Poți seta adresa pentru acasă sau alte locuri de interes.

O să testez aplicația și revin cu impresii. Am văzut în urmă cu câteva luni o mașină de cartografiere TomTom și în orășelul meu. Mă gândesc că au actualizat hărțile și pentru țara noastră.

Puterea Google Maps și Waze stă în faptul că sunt folosite de multe persoane, că pot face o rută corectă legată de aglomerație și recomandă trasee pe care să ajungi mai rapid, notificări legate de diferite pericole etc. Sunt curios cum se va descurca TomTom în comparație cu Maps la o călătorie prin București. Observ că și TomTom are trafic în timp real, rute alternative, alerte legate de radare etc.

Sursa: GSMarena.com

Categorii: android
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.