Arhiva-Resurse

Bitdefender a dezvoltat o soluție software capabilă să găsească codul legat de Carrier IQ în smartphone-ul tău. O puteți downloada din Android Market și o să-mi scanez telefonul să văd dacă a ajuns Carrier IQ și pe plan local.

Detalii:

Pachetul de urmărire dezvoltat de Carrier IQ a atras destul de mult atenția în ultimele câteva zile, după ce s-a descoperit că trimitea informații private ale utilizatorilor către operatorii de telefonie mobilă.

Bitdefender Carrier IQ Finder detectează cu precizie dacă firmware-ul unui dispozitiv conține cod Carrier IQ, și dacă acesta este activ.

Așadar, despre ce este vorba?

La mijlocul lunii noiembrie, cercetătorul independent de securitate Trevor Eckhart a identificat o componentă software concepută de dezvoltatorul software Carrier IQ, ce colecta informații legate de utilizarea smartphone-urilor, locație, taste apăsate, un comportament de obicei asociat cu prezențamalware.

Confruntat cu descoperirea, producătorul a negat afirmațiile cercetătorului și a susținut că aplicația este este utilizată doar pentru a identifica eventualele probleme tehnice care ar putea afecta smartphone-ul și rețeaua. Portrivit cercetătorului, aplicația înregistrează toate detaliile mai sus menționate, deși deocamdată este neclar ce procent din aceste informații sunt stocate și accesate de operatorul de telefonie.

Pot elimina Pachetul Carrier IQ?

În primul rând, nu toate modelele de smartphone-uri vin echipate cu pachetul software Carrier IQ. Pentru a vedea dacă smartphone-ul vostru este afectat, descărcați și rulați aplicația Bitdefender Carrier IQ din pagina sa de produs din Android Market. Este gratuită și poate fi utilizată imediat după descărcare.

Pachetul software Carrier IQ este integrat în firmware-ul dispozitivului, ceea ce îl face imposibil de înlăturat în condiții obișnuite. De aceea Bitdefender Carrier IQ Finder doar va detecta prezența pachetului software Carrier IQ, dar nu îl va înlătura de pe smartphone.

Dacă aplicația detectează cod Carrier IQ pe dispozitivul dumneavoastră, nu îl va putea scoate decât dacă v-ați “rootat” telefonul. Dacă nu aveți cunoștințele necesare, vă recomandăm să cereți operatorului dumneavoastră de telefonie să elimine pachetul pentru dumneavoastră.

Mă protejează Bitdefender Carrier IQ proactiv?

Bitdefender Carrier IQ Finder nu acționează ca o soluție de securitate și nu vă protejează telefonul împotriva elementelor malware. Este o simplă aplicație ce analizează software-ul smartphone-ului dumneavoastră și vă avertizează dacă găsește urme ale pachetului dezvoltat de Carrier IQ. Pentru o protecție permanent, vă recomandăm să instalați versiunea gratuită a Bitdefender Mobile Security disponibilă în Android Market.

Sursa: Malwarecity.ro

Categorii: arhiva-resurse

Urmărește-ne pe Google News

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.