Aplicatii Android - Texpand Software

Aplicația de astăzi este una despre care scriu cu foarte mult entuziasm. Texpand este una din acele aplicații pe care atunci când o descoperi începi să te întrebi cum de ai trăit până acum fără ea. Iar utilitatea acestei aplicații este completată de faptul ca este una.. completă, incluzând toate funcțiile necesare.

Texpand, așa cum îi sugerează și numele, este o aplicație ce extinde texte. Gândește-te la ea ca funcția unei tastaturi Android de a introduce scurtături pentru frazele uzuale. De exemplu atunci când tastezi “omg” aceasta să fie înlocuită automat cu “Oh my God!”.

Aplicatii Android - Texpand

Texpand face cam același lucru însă nu depinde de tastatura ce o folosești. Funcționează cu aproape orice tastatură stock Android sau care poate fi descărcată din Google Play Store. Funcționează inclusiv cu tastaturile virtuale din jocuri și chiar cu cele fizice conectate prin bluetooth sau cablu OTG. Această capabilitate o face o aplicație ce în multe situații poate crește productivitatea în utilizarea sistemului de operare mobil produs de Google.

Spre deosebire de funcția nativă unor tastaturi, amintită mai sus, Texpand dispune și de opțiunea de a nu înlocui automat scurtătura fără permisiunea utilizatorului. Așa vei evita înlocuirile în situațiile unde nu vrei acest lucru. Acceptul îl vei putea acorda prin micul widget ce plutește peste orice aplicație și care apare automat atunci când una din scurtături este detectată.

Aplicatii Android - Texpand

Cu ajutorul Texpand vei putea asocia scrutături și pentru valori dinamice, cum ar fi data calenderastică în orice format regional sau pentru conținutul clipboardului (practic o scurtătură text pentru comanda Paste). Altă opțiune interesantă este posibilitatea de a detecta scurtăturile și atunci când acestea se află în interiorul unui cuvânt.

O altă opțiune utilă este posibilitatea de a crea o listă de aplicații în care nu dorești ca Texpand să funcționeze. Iar dacă adaugi și opțiunea de a face backup local setărilor personale sau în contul de Google atunci chiar ai o aplicație de tip all-rounder.

Singurul dezavantaj care l-am putut găsi la Texpand este faptul ca versiunea gratuită permite o bază de date de maxim 10 scurtături. Însă costul pentru eliminarea acestei limitări este de aproximativ 15 RON (14.93 in momentul redactarii acestui articol), ce îți va oferi acces la Texpand Pro.

Aplicația ocupă mai puțin de 1 MB, este compatibilă cu orice versiunea Android începand cu 5.0 Lollipop și poate fi descărcată din magazinul Google Play Store făcând click aici.