Android

Defender 2 este un joc creat de către cei de la DroidHen, companie ce mai are în portofoliu jocuri precum Fishing Diary, Coin Ville, Shoot the Apple sau Miracle City.

Joculeţul este foarte plăcut şi pot spune că într-un fel sau altul creează dependenţă (cel puţin în cazul meu aşa s-a întâmplat). În cadrul jocului tu reprezinţi ultima redută ce trebuie cucerită de către diferite creaturi în drumul către castelul. Pentru a te apăra, tot ce trebuie să faci este să atingi ecranul în zona în care apar creaturile şi imediat o avalanşă de săgeţi porneşte către zona selectată. Desigur, pe parcursul jocului când creaturile devin mai puternice, pe lângă faptul că îţi poţi îmbunătăţi viteza şi forţa săgeţilor, descoperi noi ajutoare extrem de utile: două turnuri magice care vor trage automat în inamici, un baraj de lavă ce înconjoară castelul şi arde creaturile ce se apropie de acesta şi 3 vrăji magice:  vraja meteoritului de foc, vraja fulgerului şi vraja de gheaţă.

Poti face diferite upgrade-uri ale rezistenţei castelului, îţi poţi îmbunătăţi calitatea săgeţilor, puterea vrăjilor etc. prin monede sau prin diamante. Monedele le câştigi omorând monştrii, iar diamantele rezistând asalturilor. Acestea se pot face destul de uşor la început, dar cu cât avansezi în level, aceste upgrade-uri devin mult mai greu de realizat dacă nu investeşti şi ceva bani reali. Sper totuşi să nu ajungeţi acolo, dacă priviţi acest joc doar ca pe o sursă de distracţie. Defender 2 se poate juca atât în local mode, când distrugi valurile interminabile de monştii, cât şi în battle mode, când concurezi cu alt utilizator uman, iar cel care rămâne cu castelul mai mult în picioare este câştigătorul.

Din punct de vedere al graficii, pot spune că jocul arată foarte bine, iar “arena de luptă”, deşi este aceeaşi de fiecare dată, este excelent realizată.  Sunetul, ca în cele mai multe jocuri pentru smartphone, devine enervant la un moment dat deoarece se repetă la infinit, iar când tu eşti concentrat să omori creaturile care ţi-au inundat ecranul, numai de astfel de sunet nu ai nevoie.

Jocul nu se găseşte decât în Google Play şi poate fi descărcat gratuit. Are foarte multe aprecieri pozitive, având o notă de 4,7 din 5 din numai puţin de 17.500 de voturi. Pentru a-l putea juca ai nevoie de cel puţin Android 2.0 Donut şi un procesor 600 MHz.

Acesta a fost primul meu App Review realizat şi de aceea aştept un feedback de la voi pentru a şti ce aş putea îmbunătăţi pe viitor.