Smartphone

Zilele trecute aflam că mai mulţi utilizatori ce şi-au primit noile iPhone 15 Pro s-au plâns în online de un puternic efect de supraîncălzire al acestora. Situaţia se pare că nu a fost una punctuală, Apple recunoscând problema.

Reprezentanţii mărului muşcat au anunţat în acest sfârşit de săptămână că au fost descoperite cauzele şi că viitorul update de iOS va rezolva problema supraîncălzirii. Se pare că activitatea intensă din primele zile de după achiziţie este principala cauză, în această perioadă foarte multe aplicaţii lucrând în background pentru a se configura corect pe noul terminal.

O altă cauză descoperită este legată de actualizările pe care unele aplicaţii third-party le-au făcut. Printre exemple au fost date jocul Asphalt 9 şi aplicaţiile Uber şi Instagram, dezvoltatorii acestora fiind contactaţi de către Apple pentru rezolvarea problemelor.

Gigantul american a negat posibilitatea ca supraîncălzirea să fie la nivel hardware din cauza noului sistem de răcire. Nici noua ramă din titan nu a fost uitată, Apple susţinând că aceasta ajută mult mai mult la disiparea căldurii decât rama din oţel inoxidabil.

Sursa: reuters.com

Categorii: apple
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.