iPhone-urile lansate în ultima decadă au avut tehnologia de anulare a zgomotului, funcție pe care Apple a decis să o elimine la iPhone 13 Mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max.

De ce?

Nu a sosit și o explicație oficială. Noile iPhone-uri au mai multe microfoane și teoretic ar putea integra o funcție de noise cancelling.

Mi se pare o decizie fără sens din partea Apple. Poți avea tehnologia de anulare a zgomotului dacă folosești căști compatibile, dar de ce să elimini o funcție utilă în apelurile de voce? Mai ales dacă te afli în spații cu zgomot și vrei un plus de claritate în apelul efectuat.

Informația legată de faptul că noua serie iPhone 13 a venit fără anulare a zgomotului de fond în apeluri a apărut pe 9to5Mac. Funcția era în zona de Accesibilitate, iar pe noile iPhone-uri era dezactivată din fabrică fără opțiunea de a o activa. În discuțiile cu suportul Apple s-a aflat că nu se lucrează ca funcția să fie integrată.

Presupun că în funcție de feedback, s-ar putea găsi o soluție de integrare printr-un update viitor de firmware.

Sursa: GSMarena.com

Categorii: ios

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.