Pe forumul dedicat comunității OnePlus s-a precizat din partea companiei chineze că s-a încheiat suportul software pentru OnePlus 6 și OnePlus 6T.

OnePlus oferă suport pentru 3 update-uri ale sistemului de operare și 3 ani de patch-uri pe partea de securitate. OnePlus 6 și OnePlus 6T au făcut pasul spre Android  11 în septembrie 2021 și ultimul patch de securitate a fost adus în decembrie 2021.

Cele două smartphone-uri au fost lansate în 2018. OnePlus 6 a venit cu Android 8.1 Oreo din fabrică, iar OnePlus 6T a fost adus cu Android 9 Pie. Ca hardware sunt sigur că ar fi putut face pasul spre Android 12, chiar și spre iterațiile următoare.

Fiecare producător de smartphone-uri încearcă să-și eficientize echipele de suport, iar compania chineză se află într-o situație mai specială (integrare mai strânsă cu OPPO). Pe de altă parte, mai bine așa decât să se întâmple o situație de genul OxygenOS 12 pe seria OnePlus 9.

Sursa: Forum.OnePlus

Categorii: android

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.