Smartphone

Apple a confirmat oficial că lansarea seriei iPhone 15 va avea loc marţi, 12 septembrie, adică fix peste 2 săptămâni.

Compania americană a început să trimită deja invitaţiile de presă, evenimentul de prezentare urmând a fi transmis online pe apple.com, cât şi în aplicaţia Apple TV.

Cele patru smartphone-uri (iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro şi 15 Pro Max) vor putea fi precomandate de către americani începând de vineri, 15 septembrie, urmând ca primele livrări să fie făcute din 22 septembrie. În unele cazuri vor exista ceva întârzieri, iar aici mă refer în mod special la iPhone 15 Pro Max, model despre care am aflat recent că ar putea fi livrat abia din octombrie deoarece există nişte probleme la nivel de producţie.

Marea noutatea adusă de seria iPhone 15 va fi cea legată de utilizarea portului USB-C, asta deoarece mărul muşcat este obligat de reglementările din Uniunea Europeană, India şi Arabia Saudită. Se pare că iPhone 15 Pro Max ar urma să fie primul iPhone din istorie cu o cameră periscop, iar pentru cele două versiuni Pro ne aşteptăm la o tehnologie de încărcare rapidă a bateriei la 35W.

Din păcate se zvoneşte că vor exista şi creşteri de preţ, astfel că fiecare iPhone 15 va fi cu 50 – 100 de dolari mai scump decât echivalentul său din seria iPhone 14.

Mai sunt câteva zile până pe 12 septembrie, aşa că haideţi să aşteptăm să vedem ce surprize şi inovaţii ne-a pregătit Apple.

Sursa: gsmarena.com