Telefoane Mobile

iFixit a descoperit că reparațiile neautorizate realizate la ecranul lui iPhone 13 compromit funcționarea Face ID (recunoașterea facială). De vină este un micuț procesor implementat pe cablul ce face conexiunea între display și placa de bază.

Service-urile ce nu sunt autorizate de către Apple ar fi trebuit să preia chipul de la vechiul ecran și să-l lipească pe display-ul nou. Înțeleg că ar fi o operațiune complexă ce necesită timp și echipament dedicat.

Apple a spus către TheVerge că pregătesc un update software ce va permite funcționarea Face ID fără a transfera microcontroler-ul.

Este o veste bună pentru service-urile ce se ocupă cu reparațiile de iPhone 13, dar și pentru cei ce folosesc un astfel de smartphone. Apropo, am observat că Samsung, Xiaomi, OPPO și Huawei oferă schimbarea gratuită a ecranului pe o perioadă de 1 an (pentru 1 avarie întâmpinată în această perioadă). Mi se pare o mișcare inspirată, în contextul în care ecranul spart este una dintre cele mai comune probleme pentru care un telefon mobile ajunge în service.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.