Apple

Scriam săptămână despre litigiul dintre Samsung și Apple, respectiv Galaxy Tab și iPad care s-a soldat de această dată cu o sentință favorabilă pentru Samsung. Potrivit Înaltei Curți de Justiție din Regatul Unit al Marii Britanii, în crearea tabletei Galaxy Tab, Samsung nu a copiat tableta iPad. Potrivit aceluiași verdict, Apple trebuia să facă publică o declarație în care să recunoască acest lucru, declarație pe care a și făcut-o, dar nu în beneficiul Samsung.

Preconizam atunci ce se va întâmpla: „presupun că Samsung va da în judecată Apple pentru această declarație, și uite așa lupta dintre ei continuă și copiii avocaților lor vor avea bani să își cumpere multe, multe iPad-uri și Galaxy Tab-uri, iPhone-uri și Galaxy sIII-uri.” Și am avut dreptate.

Deși pentru părțile nepărtinitoare, declarația Apple pare ingenioasă și de ce nu – amuzantă, judecătorul Robin Jacob de la Curtea menționată mai sus nu s-a amuzat deloc la citirea acestei declarații. El a susținut că este „surprins că o companie precum Apple a făcut una ca asta”și că declarația lor„este o încălcare clară a unui ordin”, acordând companiei Apple un răgaz de 24 de ore în care să o înlocuiască.

Apple a solicitat un termen de 14 zile în care să facă schimbarea datorită unor „dificultăți tehnice”, dar judecătorul Jacob a refuzat categoric această propunere, susținând următoarele:

„Aș dori să îl văd pe directorul Apple făcând o declarație în care să explice exact care sunt dificultățile tehnice datorită cărora Apple nu poate publica declarația pe site. Vorbim despre Apple. Ei nu pot să publice ceva pe site-ul lor?”

Să facem o nouă presupunere referitor la răspunsul Apple? Probabil că următoarea declarație nu va mai conține negru pe alb cuvintele: „Samsung nu ne-a copiat iPad-ul”, dar se va subînțelege sub o oarecare măsură acest lucru. Sau se vor sătura și ei de holurile tribunalelor  și vor respecta cerințele judecătorilor. Înclin mai mult spre prima variantă, dar vom afla care va fi răspunsul Apple în scurt timp.

Sursă: Bloomberg