Arhiva-iPad

În litigiul dintre  Apple – iPad și Samsung – Galaxy Tab din Regatul Unit al Marii Britanii, sentința a fost favorabilă pentru Samsung. Explicația curții pentru acest verdict a fost una dezbătută de mulți, datorită faptului că aceasta a sunat cam așa:

„Simplicitatea designului Apple este uimitoare. […] (iPad-ul) are un design cool.”

„Tabletele Samsung Galaxy nu au aceeași simplicitate pe care o are iPad-ul. Ele nu sunt așa de cool.”

Potrivit verdictului, Apple trebuia să facă o declarație oficială în care să exprime faptul că Samsung nu i-a copiat terminalul. Deși această inițiativă părea bună pentru Samsung, declarația pe care Apple a postat-o pe site nu este absolut deloc favorabilă pentru Samsung. Aceasta îndeplinește din punct de vedere juridic condiția de a face cunoscut public faptul că potrivit curții din Marea Britanie Samsung nu a copiat tableta iPad; totuși, cei de la Apple nu au uitat să redea o parte din sentință, accentuând faptul că iPad-ul e cool și Galaxy Tab-urile nu sunt cool. Totodată, aceștia menționează în ultimul paragraf că alte instanțe de judecată au considerat că Samsung a copiat designul „mult-mai-popularului iPad”. Prin urmare, Samsung nu a copiat iPad-ul ci cu siguranță a copiat iPad-ul?

Probabil că nici Samsung și nici judecătorii nu s-au așteptat la o astfel de reacție din partea Apple, având în vedere că intenția lor a fost de a „corecta” eticheta de „copy-cat” ce stă pe fruntea Samsung.

Ce urmează? Hmm…presupun că Samsung va da în judecată Apple pentru această declarație, și uite așa lupta dintre ei continuă și copiii avocaților lor vor avea bani să își cumpere multe, multe iPad-uri și Galaxy Tab-uri, iPhone-uri și Galaxy sIII-uri.

Puteți citi declarația Apple aici.