Smartphone

iPhone X aduce un display OLED de 5.8 inch cu rezoluție 2436 x 1125 pixeli, aspect 19.5:9, 458 ppi, compatibil cu tehnologiile Dolby Vision și HDR10. 

De fapt, sunt două elemente prin care iPhone X iese în evidență: display-ul și forma sa. Compania americană recunoaște că panelul OLED de pe iPhone X poate aduce două probleme majore în timp:

  1. Efectul de burn-in;
  2. Alterarea culorilor.

Efectul de burn-in este dat de afișarea “resturilor” unei imagini și după ce un nou cadru ajunge afișat pe ecran. Se întâmplă în situațiile în care o imagine cu contrast dinamic mare este afișată pe display pentru o perioadă lungă de timp.

Alterarea culorilor apare în timp și sunt schimbări legate de afișare și nuanță.

Ce recomandă Apple pentru iPhone X?

  • update pentru iOS în mod regulat;
  • reglarea automată a luminozității;
  • să nu fie afișate imagini statice pe o perioadă lungă de timp la luminozitate maximă;
  • display-ul să fie oprit complet când telefonul nu este utilizat.

Mi se pare hazliu, dacă nu complet nefast, să cumperi un telefon de peste 1000 euro și să ai ghid de bune practici ca să nu apară tot felul de probleme, tocmai pe elementul ăla pe care doreau să-l scoată în față.

Sursa: Pocketnow.com

Categorii: telefoane-mobile
Tag-uri: appleiPhone X
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.