Diverse

Se pare că nu toate noutăţile aduse de Apple, indiferent că vorbim de servicii sau de produse, sunt de succes, iar un astfel de exemplu este Apple Pay Later.

În martie 2023 compania din Cupertino a anunţat cu fast acest serviciu, unul de tipul „cumpără acum şi plăteşti mai târziu”. Acest serviciu le oferă posibilitatea utilizatorilor să îşi achiziţioneze produse Apple pe care le pot plăti ulterior în 4 rate întinse pe o perioadă maximă de 6 săptămâni. Prima rată trebuie plătită în momentul achiziţiei.

Apple Pay Later a devenit funcţional în Statele Unite ale Americii în octombrie 2023, însă se pare că rezultatele nu sunt cele scontate, ba chiar există ceva probleme pe fluxul de recuperare a banilor.

Deşi nu a menţionat care este motivul, Apple a confirmat oficial că Apple Pay Later va fi închis în octombrie 2024, fix la un an de când acesta a devenit funcţional. Serviciul va fi înlocuit de clasicele rate de credit oferite atât prin intermediul cardurilor de credit, cât şi prin intermediul unui împrumut bancar normal.

Apple Pay Later nu a funcţionat în Europa, deci noi nu suntem afectaţi în niciun fel de această decizie.

Sursa: 9to5mac.com