Conceptul de casă inteligentă prinde contur din ce în ce mai puternic în ultima perioadă, iar smartphone-ul devine încetul cu încetul un adevărat hub sau interfață prin care controlăm diverse dispozitive din jurul nostru, de la automobil și până la centrala din apartament sau casă.

În această linie se încadrează și aplicația Ariston Net lansată de către Ariston Thermo România. Putem spune că ei s-au gândit la ideea de centrală inteligentă, centrală pe care să o controlezi de la distanță.

De ce ai nevoie spre a putea controla centrala termică de pe smartphone?

couple_with_tablet

 • Centrală în condensare de top din gamele de înaltă eficiență și performanță Ariston EVO (GENUS Premium EVO sau CLAS Premium EVO);
 • Sensys Net – sistem compus din dispozitivul Sensys și din gateway-ul cu un design plat;

Nu sunt prea multe etape de parcurs – instalarea Sensys Net, conexiune wi-fi la internet prin aplicație sau browser și înregistrare cont și produs.

Care sunt beneficiile aduse de Ariston Net?

couple_on_the_sofa_looking_at_pc

 • control de la distanță al încălzirii locuinței sau apei calde menajere;
 • monitorizarea consumului și programarea eficientă a încălzirii, de aici poți atinge o reducere de până la 25% a consumului de energie;
 • asistență tehnică activă în permanență prin serviciul de asistență la distanță oferit către centrul de service autorizat al Ariston. Ei pot identifica o eventuală problemă de la distanță și programează o vizită la domiciliu în funcție de programul clientului;
 • sunt patru moduri de funcționare – iarnă, oprire cu activarea funcției anti-îngheț, vară și vacanță;
 • pot fi setate temperaturi diferite pentru diverse zone ale locuinței, merge a fi monitorizată temperatura din mai multe imobile prin aceeași aplicație;
 • rapoarte detaliate ale consumului de energie;
 • funcția AUTO optimizează funcționarea în conformitate cu temperatura interioară și exterioară;
 • programare zilnică și săptămânală, setare de temperatură pe timp de zi și noapte;
 • trimiterea de notificări de atenționare dacă apar probleme plus mesaj către centrul de service;
 • aplicația memorează și reamintește când trebuie efectuată verificarea tehnică periodică a centralei.

Cred că Ariston face un pas mare în față prin Ariston Net și arată care va fi trendul din industrie în următoarea perioadă. Funcțiile integrate urmează a debuta pe produse din categoria premium, dar de-a lungul timpului veți vedea că ele coboară și spre categorii poziționate mai jos ca preț.

Smartphone-ul te ajută în a avea controlul dispozitivului la îndemână, mult mai ușor pentru un client să-și programeze centrala spre a oferi un plus de confort, dar și economie a consumului & eficiență sporită.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.