ARM a fost scos la vânzare de către Softbank: Apple după discuții preliminare nu este interesat, NVIDIA ar putea face o ofertă

25/07/2020

Softbank a achiziționat ARM în 2016 pentru 32 miliarde dolari. Valoarea ARM în 2021 ar fi de 44 miliarde doari, iar în 2025 ar ajunge la 68 miliarde dolari.

Softbank este un conglomerat deținut de către un japonez, Masayoshi Son. Deține un fond de investiții – Vision Fund de 100 miliarde dolari. De curând a vândut din participațiile deținute la Alibaba, T-Mobile USA.

Primele discuții legate de vânzarea ARM le-ar fi purtat cu Apple, iar brandul american nu ar fi interesat (pentru Apple ar fi o achiziție facilă, chiar dacă vorbim de zeci de miliarde dolari și asta pentru că au sute de miliarde de dolari în conturi). Apropo de cash-ul Apple, la un moment dat se discuta că ar putea face o ofertă pentru achiziția Tesla.

Apple și Softbank au un parteneriat strategic din 2016, de la achiziția ARM. De aici și abordarea preliminară realizată către gigantul din Cupertino. Apple crede în ARM, iar din toamnă ne pregătește primele MacBook-uri pe arhitectură ARM.

NVIDIA ar fi o altă companie interesată de o eventuală achiziție a ARM. Ar fi o mișcare prin care ar da șah mat către Intel, Qualcomm etc. De curând, valoarea de piață a NVIDIA a depășit Intel (un gigant cu picioare de lut, AMD de o bună perioadă de timp i-a depășit la mai toate capitolele pe segmentul consumer).

Se discută că ar fi pe listă și alte companii.

Ce ar fi dacă ARM este cumpărat de către Huawei? :)

Șansele spre a se merge în această direcție sunt infime. Dacă un jucător din industrie va încerca să cumpere ARM va trece printr-un adevărat infern al aprobărilor din partea instituțiilor din mai multe state. ARM este o companie britanică la origine, Softbank are un acționar japonez. Sunt țări ce nu sunt în relații cordiale cu China în momentul de față.

Sursa: Bloomberg.com
Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.