Hardware

ARM se pregăteşte deja de noile generaţii de device-uri şi ne anunţă primele detalii pentru nucleul ARM Cortex-A76. Acesta se anunţă a fi cu până la 40% mai eficient în consum de energie şi cu până la 35% mai rapid decât versiunea de ARM Cortex-A75 modificată prezentă pe Qualcomm Snapdragon 845.

ARM Cortex-A76 va fi realizat pe un proces de fabricaţie de 7nm dezvoltat de TSMC şi va putea atinge frecvenţe de până la 3GHz. Acest nucleu va fi unul dedicat şi laptopurilor, producătorul promiţând dublarea performanţelor în această formă comparativ cu cele obţinute acum de nucleele prezente pe Qualcomm Snapdragon 835 şi Windows 10.

Alături de ARM Cortex-A76 au fost prezentate câteva detalii şi pentru acceleratorul grafic Mali-G76 GPU. Acesta va oferi suport pentru AI, pentru înregistrări video 8K la 30 fps şi 4K la 60 fps, va oferi între 2 şi 8 unităţi de procesare cu frecvenţă de 600 MHz (în funcţie de configuraţie) şi va utiliza un encoder H.264 cu procesare pe 10 biţi (HDR).

Noutăţile ARM le-am putea vedea în viitoarele procesoare mobile nu mai devreme de 2019.

Sursa: gizmochina.com

Categorii: hardware

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.