gAuto

Împreună cu alte service-uri auto, ASF a cerut oficial în instanţă falimentul Euroins. Primul termen în acest dosar a fost stabilit pe 28 aprilie, însă este foarte puţin probabil ca instanţa să ia o decizie din scurt, astfel că vor mai exista probabil şi alte termene.

Ce trebuie să ştie totuşi cei care au încă poliţe valabile la Euroins ?

  1. După ce instanţa va decide deschiderea procedurii de faliment (momentan este făcută doar solicitare în acest sens), poliţele vor mai avea o valabilitate maximă de 90 de zile. De exemplu: dacă instanţa va hotărî acest lucru pe 10 mai, poliţele RCA emise de Euroins mai sunt valabile până cel târziu la data de 8 august. După această dată toţi şoferii sunt obligaţi să aibă o poliţă nouă încheiată la alt asigurator.
  2. După ce instanţa a decis definitiv falimentul Euroins, toți clienții și păgubiții companiei de asigurări vor mai avea la dispoziție maxim 90 de zile până la care pot depune cereri de plată pentru despăgubiri la Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA).

Dacă în prezent aveţi o poliţă activă la Euroins, teoretic, nu trebuie să faceţi nimic (cel mai bine ar fi să vă schimbaţi poliţa RCA la alt asigurator, dar nu este obligatoriu). De recomandat să urmăriţi fenomenul pentru a vedea când intră în vigoare obligativitatea de schimbare a poliţei.

Sursa: hotnews.ro