gAuto

Povestea poliţelor RCA se apropie de final, iar de acest lucru ar trebui să fie conştienţi toţi românii care mai deţin încă asigurări valabile emise de fostul asigurator Euroins.

Conform legislaţiei în domeniu, de la deschiderea procedurii de faliment a unui asigurator, poliţele RCA emise de acesta mai sunt valabile 90 de zile, în cazul Euroins această procedură fiind demarată pe 9 iunie 2023. Astfel, până pe 8 septembrie ar fi trebuit ca toţi şoferii să îşi înlocuiască asigurările RCA Euroins, însă pentru că la început de septembrie mai existau încă 1.8 milioane de poliţe valabile, Guvernul României a luat decizia de a prelungi cu încă 3 luni valabilitatea acestora.

Şi această ultimă prelungire se apropie de final, astfel că pe 7 decembrie ora 23:59 toate asigurările RCA emise de Euroins aflate încă în termen vor înceta de drept. Conform FGA (Fondul de Garantare a Asiguraţilor), la 7 decembrie vor mai fi valabile 1.230.670 asigurări Euroins, dintre care 841.547 poliţe de asigurare RCA.

🚗🚗🚗Toţi şoferii care încă deţin o poliţă de asigurare RCA valabilă de la Euroins sunt obligaţi ca cel târziu săptămâna viitoare să îşi facă o nouă poliţă la un alt asigurator.🚗🚗🚗

Via: hotnews.ro