gEV

Acest sfârşit de săptămână vine cu o informaţie care pe mine mă bucură. Automecanica Mediaş a prezentat la Busworld Europe, cea mai mare expoziţie internaţională din domeniul autobuzelor şi autocarelor, primul autobuz electric ce va fi produs în România.

Expoziţia are loc în cadrul Brussel Expo, eveniment organizat la Bruxelees în perioada 7 – 12 octombrie şi unde există peste 500 de expozanţi.

Prea multe informaţii despre autobuz nu cunoaştem, cert este că în cadrul Busworld Europe vizitatorii pot vedea primul prototip al acestui autobuz. Conform informaţiilor oferite de Automecanica Mediaş, autobuzul este unul “de ultimă generaţie, cu un înalt nivel calitativ şi competiţional”, iar acesta are “un design excepţional, apreciat inclusiv de membrii companiilor competitoare, prezenţi la acest eveniment.”

Andrei Scobioală, a declarat că “Autobuzul prezintă toate caracteristicile tehnice pe care producătorii de top din acest domeniul le-au lansat pe piaţă. Producerea lui în România va stimula dezvoltarea pe orizontală şi a altor companii şi vine în întâmpinarea conceptului european de transport verde cu un înalt grad de calitate şi eficienţă energetică şi cu o atenţie specială pentru design-ul urban de avangardă. Familia de autobuze din portofoliul Automecanica conţine toată gama de lungimi de la 6 la 18 metri.”

Când va fi demarată producţia încă nu ştim, cert este că reprezentanţii companiei sunt foarte încrezători în acest autobuz.

Automecanica Mediaş intenţionează ca în 2024 să anunţe primul prototip de tramvai, în 2025 primul prototip de tren electric uşor de viteză şi în 2026 primul prototip de metrou.

Sursa: autm.ro