Software

În primele zile din 2022 aflam că Microsoft va cumpăra Activision Blizzard pentru fabuloasa sumă de 68.7 miliarde de dolari.

Din acel moment tranzacţia a trecut prin mari încercări, la un moment dat fiind susţinută ideea că Microsoft va renunţa la ea. Cel mai aprig contestatar al acestei înţelegeri a fost Autoritatea de Concurență din Regatul Unit (CMA), cea care susţinea că Microsoft are deja o poziţie importantă în piaţa de gaming, iar o astfel de achiziţie ar putea afecta serios competiţia. Să nu uităm că Activision Blizzard are în portofoliu jocuri foarte cunoscute precum Overwatch, Diablo, Call of Duty, World of Warcraft, Candy Crush sau Starcraft.

Totuşi, după multe analize şi modificări structurale ale achiziţiei, CMA a decis să aprobe tranzacţia. Există totuşi şi o condiţie şi anume aceea ca drepturile de cloud gaming din afara SEE (Spaţiului Economic European) să fie vândute către Ubisoft pentru următorii 15 ani, condiţie acceptată de Microsoft.

Această tranzacţie devine astfel cea mai mare din istoria Microsoft, cât şi cea mai mare achiziţie din istoria industriei de jocuri video.

Sursa: gov.uk