Smartphone

Smartphone-ul a devenit acel device aproape indispensabil, acesta fiind în prezent fără doar şi poate cel mai utilizat gadget la nivel global.

Conform raportului Mobile Internet Connectivity Report pentru 2023 al celor de la GSMA (Global System for Mobile Communications Association), mai bine de 4.3 miliarde de oameni deţin un smartphone. În contextul în care populaţia globală a depăşit cifra de 8 miliarde, putem spune că aproximativ 54% din populaţia planetei are un telefon inteligent.

Conform aceluiaşi raport, la nivel global există peste 4.6 miliarde de utilizatori de internet pe mobil, dintre aceştia doar 4 miliarde folosind un smartphone. Se pare că restul de 600 de milioane accesează internetul pe mobil cu ajutorul unor feature phone-uri, adică telefoane clasice cu conectivitate 3G / 4G.

Cifrele sunt promiţătoare, însă rămân în continuare miliarde de oameni fără posibilitatea financiară de a-şi achiziţiona măcar un feature phone. Şi mai trist este că aproximativ 23% din populaţia cu vârsta de peste 18 ani nu foloseşte internetul pe mobil, deşi operatorii telecom oferă acoperire pentru aceştia.

Conform celor mai recente statistici, 95% din populaţia planetei este acoperită cu internet pe mobil, dar nu se poate folosi de acesta pentru că nu deţine un device compatibil.

Sursa: mobileworldlive.com