Axis Communications a lansat două noi modele de camere bullet pentru instalările la exterior: Axis M2035-LE și Axis M2036-LE.

Axis M2036-LE – rezoluție Quad HD la 1440p / 4 Megapixeli și câmp vizual orizontal de 129 grade;

Axis M2035-LE – rezoluție HDTV la 1080p. Și aici sunt două variante: obiective larg de 3 mm cu câmp vizual orizontal de 101 grade pentru supravegherea zonelor largi și un tele de 8 mm cu câmp vizual orizontal la 39 grade pentru supravegherea la distanță;

Aplicația AXIS Object Analysis le permite camerelor să detecteze și să clasifice persoane, vehicule și tipuri de vehicule în funcție de nevoile specifice. Fac parte din clasa IK08 și sunt concepute spre a fi folosite între temperaturi de la – 30 grade Celsius și + 50 grade Celsius.

A fost integrat un sistem de iluminare în infraroșu și un parasolar de protecție împotriva razelor solare, precipitațiilor etc. Au clasificare IP66, IP67 și NEMA 4X. Sunt rezistente la praf, vreme nefavorabilă, nisip, pulverizare cu apă sărată, fomarea gheții și presiune ridicată a apei.

Prețurile nu au fost specificate în comunicat, dar am găsit modelul Axis 2035-LE pe la 350 – 400 dolari în SUA. Mă gândesc că în Europa va costa în jur de 400 – 450 euro.

Categorii: foto-video

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.