ELKO România a anunțat disponibilitatea în oferta sa comercială pentru o nouă cameră de supraveghere AXIS. Numele său complet este AXIS Q6315-LE și iese în evidență prin mai multe caracteristici.

Își face focalizarea prin tehnologia laser, chiar și în condiții de întuneric. Speed Dry promite imagini clare și pe timp ploios. Are și un sistem de auto-urmărire denumit Autotracking 2 cu funcție de selectare prin clic și urmărire + sistem de orientare cu suprapuneri dinamice ce ajută la orientare etc.

Au adus un modul TPM cu certificare FIPS 140-2 de nivelul 2 (cetificatele și cheile criptografice sunt stocate în securitate). Are un senzor de 1/2″ ce este capabil de 31x pe partea de zoom optic și 12x pentru zoom-ul digital. Permite rotirea continuă la 360 de grade. Înțeleg că folosește aceeași sursă de alimentare și cablu de rețea cu modelul AXIS Q6100-E.

Are certificare IP67 în ce privește contactul cu apa și praful. Funcționează de la – 50 grade Celsius și până la 50 grade Celsius. Are chiar și un vandal rating – IK10 (trebuie să studiez ca să descoperă la ce se referă în mod exact). Înregistrează video la 1920 x 1080 pixeli cu 50 / 60 fps, în formatele H.264 sau H.265.

Cât costă AXIS Q6315-LE?

Am găsit-o listată la 2849 euro în oferta unui shop european și presupun că ELKO o aduce în aceeași zonă de preț. Da. Este un preț mare, dar plătești partea de securitate, performanțele atinse etc.

AXIS Communications este un brand pornit din Suedia în 1984, achiziționat de către Canon în 2015 pentru 2.83 miliarde dolari.

Categorii: foto-video

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.