Kingston a prezentat un stick  pe USB Type-C ce atinge viteze de până la 1000 MB/s la citire și 900 MB/s la scriere. Este pe USB 3.2 Gen 2.

Are o carcasă cu slider ce permite protejarea sa când nu este utilizat. Vine în capacități de stocare de 256 GB, 512 GB  și 1 TB. Are și o buclă ce permite prinderea sa la chei etc, indicator LED pentru status.

Dimensiunile sale sunt de 82.17 x 22 x 9.02 mm, cântărește 12 gr. Garanția este de 5 ani.

“DT Max oferă viteze de top și spațiu de stocare fără compromisuri pentru a permite utilizatorilor să creeze și să țină pasul cu cerințele de conținut din prezent” a declarat Oscar Escayola Kaloudis, Flash Business Manager, Kingston EMEA. “Oferim acele performanțe de neegalat cu care clienții noștri s-au obișnuit și pe care le așteaptă, iar cu această lansare suntem mândri să stabilim un nou standard pentru unitățile flash USB Type C.” 

Mi se pare util că are USB Type-C. În sensul în care poți să-l conectezi la un smartphone și să descarci imagini și clipuri, indiferent de rezoluția la care sunt (inclusi 8K și 108 Megapixeli).

Nu mai folosesc stick pe USB de o bună perioadă de timp. În schimb pentru transfer rapid folosesc un rack extern cu SSD atașat. Și tot nu am reușit să ating vitezele promise de DataTraveler Max în ediția 2021.

Categorii: hardware

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.