Videoproiector portabil BenQ GV31 (1) Foto si Video

Prin prima parte a anului trecut vă prezentam pe larg un proiector portabil dintre cele mai interesante pe care le-am testat. BenQ GV30 m-a surprins plăcut atunci, iar versiunea de anul acesta vine cu o noutate majoră.

Este vorba despre rezoluția nativă a sistemului de proiecție, ce trece de la 720p către un Full HD 1080p demn de 2023. Din comunicatul de presă primit am mai observat o doesebire, din nou cu plus pentru BenQ GV31, anume autonomia ce acum este de 3 ore pentru redare video (GV30 promitea în fișa tehnică, dar a și confirmat în modul Eco, 2.5 ore de autonomie pe video).

Se pare că BenQ GV31 vine și el la pachet cu un dongle USB ce rulează o versiune Android TV, dar nu am aflat exact despre ce ediție este vorba. Versiunea precedentă a proiectorului nu se putea lăuda decât cu Android TV 9.0.

Rămâne valabilă forma circulară a proiectorului, cu suportul ce permite o rotație la cel puțin 90 de grade pe verticală. Astfel, proiectorul poate trimite imaginea atât direct frontal, cât și pe tavan. O opțiune ce generează flexibiliate. Nu ai cum să nu apreciezi funcțiile de auto-focus și auto-keystone vertical.

Sunetul este și el se pare același de la modelul precedent. Astfel, și BenQ GV31 se laudă cu sunet redat la 270 de grade printr-un sistem cu difuzoare 2.1. Puterea maximă este în continuare de 16W – 2 x 4W + 8W woofer.

Nu am găsit detalii despre disponibilitate și preț, dar mă gândesc că pentru cel din urmă o să avem o cotație similară cu a modelului anterior, ce avea un preț, anul trecut, de peste 3.000 de lei.