Foto si Video

BenQ deține o cotă importantă în țara noastră în ce privește piața monitoarelor. Nu este un nume nou, iar produsele sale s-au bucurat de aprecierea publicului. Tehnologia VA LED a debutat în 2010.

Noua generație de monitoare VA+LED care au fost anunțate de BenQ în urmă cu câteva zile se va extinde către seriile GW, EW, VW și BL, pentru toate gusturile și buzunarele și cu diagonale de 21.5, 24 și 27 inch. Noutate o reprezintă seria GW care-și propune să ofere un raport excelent în ce privește prețul și calitatea imaginilor afișate.

Cu ce ieșe în fața un monitor VA+LED față de matricele TN – Twisted Nematic și IPS – In-Plane Switching?

Ar fi vorba de contrastul nativ care la un VA+LED urcă la 5000:1 față de 1000:1 la tehnologiile concurente amintite mai sus. Asta ar trebui să aducă claritate, ton de negru afișat natural, dispersia redusă a luminii, unghi de vizualizare larg de până la 178 de grade.

„Noile monitoare din seria GW dispun de toate avantajele tehnologiilor VA şi LED, oferind imagini de o calitate mult mai bună decât a monitoarelor cu tehnologia TN. Au un contrast nativ mult mai mare, culori mai bogate, cu detalii mai clare şi nu în ultimul rând un unghi larg de vizualizare, de 178 de grade. Acestea caracteristici, dar şi preţurile comparabile cu cele ale monitoarelor LED clasice, cu siguranţă vor atrage atenţia pasionaţilor de tehnologie”, a declarat Dragoş Salamac, Country Head BenQ pentru România.

Prețurile vor începe de la 599 lei.

Categorii: foto-video
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.