BenQ s-a alăturat unui grup denumit RE100 și cu această ocazie a făcut mai multe declarații legate de obiectivele sale pe partea de sustenabilitate.

Nu am idee ce înseamnă energie reciclată. Presupun că se referă la energie din surse verzi, regenerabilă* (panouri fotovoltaice, turbine eoliene etc).

Câteva puncte luate din comunicat:

🟢 energie reciclată în proporție de 100% până în 2040;

🟢 emisii nete zero de carbon până în 2050;

🟢 BenQ și furnizorii săi vor reduce emisiile de carbon cu 20% până în 2030. BenQ lucrează alături de peste 400 de furnizori parteneri ce au o capitalizare de piață de peste 1 trilion dolari.

BenQ Group este unul dintre cei doi mari producători de ecrane LCD și proiectoare din lume.

Sam Kimmins, Director of Energy la Climate Group, a declarat: “Suntem încântați că BenQ Group s-a alăturat RE100, inițiativa globală condusă de Climate Group în parteneriat cu CDP. Prin angajamentul de a produce 100% energie electrică din surse regenerabile până în 2040, BenQ face un pas important în direcția îmbunătățirii sustenabilității sale, alăturându-se celor peste 380 de companii de top din lume care s-au angajat să stimuleze schimbarea pieței. Îi încurajăm și pe alții să urmeze exemplul.”

Lista membrilor RE100 o găsiți aici🔗.

Categorii: energie-verde
Tag-uri: BenQ

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.