Android

Bitdefender este una dintre companiile ce a ales să mizeze în premieră pe soluții antivirus pentru Android. Știți că în Google Play sunt multe aplicații false care adună date personale sau mai rău de atât, folosesc datele acumulate spre a goli cardul de credit. Mai ales că acum te loghezi spre a descărca aplicații sau jocuri cu plată, folosim aplicațiile băncilor pentru Android, etc. Bitdefender Antivirus este cunoscut pentru suita pentru PC și acum își doresc să replice succesul și pe telefoane inteligente & tablete.

Nu strică să ai o protecție și asta promite Bitdefender Mobile Security. Punctele sale cheie ar fi:

protecție împotriva programelor periculoase pentru smartphone-ul sau tableta cu Android;

administrarea și verificarea aplicațiilor mobile;

localizare și blocare de la distanță a telefonului și ștergerea memoriei în caz de pierdere sau furt;

– consum redus al bateriei.

De ce aveți nevoie spre a instala Bitdefender Mobile Security?

– smartphone sau tabletă cu Android și acces la Google Play;

– conexiune la internet via Wi-Fi sau 3G;

– descărcați aplicația din Google Play;

– deschideți aplicația și introduceți datele contului MyBitdefender. Dacă nu dispuneți de un cont MyBitdefender puteți accesa https://my.bitdefender.com/;

– în ecranul de pornire al Bitdefender Mobile Security, apăsați tasta Meniu de pe smartphone;

– selectați Înregistrare și Upgrade la versiunea premium;

– se folosește o cheie existentă sau cumpărați via Google Play.

Aplicația Bitdefender Mobile Security ocupă doar 1.7 MB. După ce deschizi aplicația dai de un panou de control cu: Scanare Antivirus, Verificare aplicații, Securitate web, Antifurt, Vizualizare Evenimente.

a. Scanare Antivirus – trece toate aplicațiile prin filtrul Bitdefender. Am peste 40 de aplicații pe smartphone, dar le-a analizat rapid. M-am bucurat să văd că nu am nicio problemă. Scanează și cardul de memorie.

b. Verificare aplicații – un proces care se realizează în mare viteză. Nici aici nu au fost probleme pe smartphone-ul meu, dar nu strică să verificați. Mai ales dacă instalați aplicații din afara Google Play. Vă recomand ca niciodată să nu descărcați o arhivă de pe torente ce promite multe jocuri gratuite, cu siguranță ascunde și un virus / troian / etc.

c. Securitatea web – se oferă posibilitatea de a activa și dezactiva scanarea după instalarea aplicațiilor noi.

d. Antifurt – aplicația Bitdefender Mobile Security trebuie să aibă drepturi de administrator. Cpmenzile se activează prin SMS. Smartphone-ul trebuie asociat cu un cont Bitdefender și la configurare se oferă un cod PIN pentru a putea Activare Anti-Theft. Dacă telefonul este furat se poate controla smartphone-ul prin intermediul internetului din contul my.bitdefender.com sau prin SMS, există un set de comenzi prestabilite.

Și câteva capturi de ecran:

Update: A fost și o variantă a software-ului de mai sus pentru iOS și s-a transformat într-un site – http://www.cluefulapp.com/