Dacă atunci când au apărut primele dispozitive pentru realitate virtuală cu toții credeam că acest trend se va dezvolta rapid, acum lucrurile s-au așezat. Doar câțiva entuziaști au mai rămas atrași de această tehnologie.

Este oarecum normal, întrucât nu există suficient conținut VR pentru ca utilizatorii să petreacă mult timp în realitatea virtuală.

După ce am testat în trecut ochelarii Allview Visual VR2, acum vă prezint modelul BlitzWolf BW-VR2, gadget pe care l-am primit din partea retailerului BangGood.com.

Specificații pentru BlitzWolf BW-VR3

 • Lentile optice asferice de 42 mm;
 • Reglarea focalizării pentru fiecare lentilă în parte și reglarea distanței dintre lentile;
 • Câmp vizual de 108 grade;
 • Efect vizualizare: ecran de 320 inch de la 5 m distanță;
 • Suportă redare video 3D cu împărțire ecran stânga-dreapta;
 • Dimensiuni: 200 x 107 x 140 mm;
 • Greutate: 410 grame;
 • Dispozitive compatibile: smartphone-uri cu diagonala ecranului între 3.5 și 6.3 inch.

Design

Ochelarii au venit în cutia de retail. Alături de ei mai găsim un șervețel din microfibră pentru curățarea lentilelor și un mic ghid de utilizare.

Ca aspect BlitzWolf BW-VR3 nu ies cu nimic în evidență. Păstrează un design normal pentru un astfel de gadget.

Ochelarii sunt confecționați din plastic, în cea mai mare parte de culoare neagră. O mică porțiune este argintie, iar denumirea producătorului stă scrisă pe partea din față.

Buretele ce vine în contact cu fața utilizatorului este acoperit cu piele ecologică perforată. Se așează și se reglează foarte ușor, prin intermediul a trei curelușe fiecare cu bandă velcro de reglaj. Cele de pe lateral sunt și elastice, așa că permit o potrivire excată pe capul utilizatorului.

BlitzWolf BW-VR3 reușesc să creeze o bună impresie la capitolul design. Sunt construiți destul de solid, plasticul nu impresionează, dar este de o calitate corectă pentru acest preț.

Utilizare

Fiindcă BlitzWolf BW-VR3 nu reprezintă practic decât un suport pentru smartphone compatibil VR, utilizarea acestora este extrem de simplă.

Nu trebuie decât să reglezi ochelarii spre a fi fixați cât mai bine pe cap. Apoi deschizi capacul frontal, așezi smartphone-ul în locașul său și gata.

Telefoanele compatibile pot avea ecran cu diagonala între 3.5 și 6.3 inch. Dimensiunile maxime ale smartphone-ului sunt de 168 x 83.5 x 13 mm. Acesta se fixează foarte simplu în suportul care permite și ajustarea bureților ce vin în contact cu telefonul.

Smartphone-ul trebuie poziționat fix în centrul ochelarilor, după care este nevoie să reglați lentilele.

Acestea pot fi reglate individual pe adâncime, pentru focalizare corectă, de la două rotițe așezate pe partea superioară a ochelarilor. Între acestea este a treia rotiță ce permite reglarea distanței dintre cele două lentile, în funcție de distanța dintre ochii fiecărui utilizator.

Menționez la acest capitol că smartphone-ul pe care îl veți folosi în compania ochelarilor  BlitzWolf BW-VR3 trebuie să aibă senzor giroscopic. Fără acesta este imposibil să te descurci în realitatea virtuală. De asemena, o densitatea cât mai mare a pixelilor afișati de ecran este de dorit. Altfel, vei distinge foarte ușor fiecare pixel în parte, iar experiența nu va fi tocmai una desăvârșită.

Preț  

BlitzWolf BW-VR3 – 23.99 dolari pe BangGood.com, cu livrare gratuită din China în țara noastră. Rețineți că este foarte probabil să fiți nevoiți să plătiți și TVA suplimentar acestei sume.

Concluzii

Prea multe nu sunt de spus legat de ochelarii BlitzWolf BW-VR3. Sunt destule astfel de soluții pe piață, așa că nu vă pot spune pe care să o alegeți. Nu am găsit multe diferențe între cei analizați azi și cei de la Allview sau alții din aceeași categorie de preț cu care am mai avut ocazia să mă joc.

În definitiv nu au cu ce da greș, atât timp cât telefonul se fixează stabil, construcția ochelarilor este corectă, iar aceștia se așează comod pe cap. Iar toate acestea sunt realizate de BlitzWolf BW-VR3.

Singura mică problemă pe care o au acești ochelari este dată de greutate. Cu 410 grame (greutate pe care am cântărit-o, producătorul dă 390 grame) nu sunt deloc cei mai ușori. După numai 15 – 20 de minute devin incomozi.

Puncte PRO și CONTRA pentru ochelarii VR BlitzWolf BW-VR3:

PRO

 • compatibili cu smartphone-uri cu ecran între 3.5 și 6.3 inch;
 • simplu de utilizat, reglaj facil, telefonul se fixează bine.

CONTRA

 • greutate cam mare;
 • timp mare de așteptare cu livrare din China, drum suplimentar la poșta vamală unde se va cere cel mai probabil și plata TVA-ului.

Categorii: reviews

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește realme 7 Pro, Canon EOS M100 + Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon 50mm 1:1.8 STM.