Tablete

După multe aşteptări Amazon, cel mai mare retailer online a scos în sfârşit o tabletă: Amazon Kindle Fire, o tabletă de 7 inci cu sistem de operare Android şi specificaţii de top.

Noul Kindle Fire va avea un ecran de 7 inci cu tehnologie LCD IPS (plus un strat Gorilla Glass), procesor dual-core şi numai 414 grame! Preţul va fi de asemenea foarte competitiv, 199$ faţă de 499$ comparat cu cel mai ieftin  iPad2. Din păcate aceast model nu va avea şi 3G (doar WiFi).

Această tabletă nu va avea nici microfon şi nici camera (ceea ce explică într-un fel lipsa 3G-ului). Se pare că Amazon vrea să scoată o tabletă la un preţ mult mai mic decât ce poate oferi concurenţa în momentul acesta.  O data cu tableta, mai vine şi un abonament trial pe o perioadă de 30 de zile la Amazon Prime.

Pentru partea de software, asa cum ne-am astepta, avem Android Market, Kindle books, magazines. Toate aceastea pot fi stocate gratuit online prin Amazon Cloud Storage. Cei de la Amazon se laudă că ar putea stoca chiar şi filme. “Când ajungi acasă, poţi să continui de vizualizat filmul pe televizor chiar de unde l-ai lăsat pe tabletă.”

Chiar dacă ni s-a transmis că sistemul de operare va fi Android, interfaţa nu seamănă deloc cu ce am mai văzut la o altă tabletă cu acelaşi sistem de operare. După parerea mea, dă puţin a iOS dar asteptăm o recenzie completă înainte să ne putem pronunţa. Precomenzile pentru noua tabletă au inceput de astăzi in SUA. Aşteptăm cu nerăbdare să ajungă şi la noi în Europa, sau de ce nu, chiar în România. Până atunci ne putem ‘clăti’ ochii cu un mic demo.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.